Εσείς ξέρετε την ιστορία του...δονητή...;;;

Γνωρίζατε ότι ο πρώτος δονητής κατασκευάστηκε το 1869; 
Σίγουρα όχι! Η χρήση και η κοινωνική αποδοχή της παλλόμενης συσκευής .... 


έχει αλλάξει δραματικά από τότε, χάρη στην εισαγωγή της στο χώρο της Ιατρικής.

Ο δονητής σχεδιάστηκε αρχικά ως ιατρικό εργαλείο με στόχο τη «συναισθηματική ανακούφιση» των γυναικών. Η χρήση του δονητή έχει άμεση σχέση με τη σεξουαλική υγεία και επηρεάζει γενικότερα την υγεία του ατόμου και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Το ερωτικό βοήθημα έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία είκοσι χρόνια, προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες περισσότερων καταναλωτών. Ποια είναι όμως η παράδοξη πορεία που έχει διαγράψει στο χρόνο;

Ο πρώτος δονητής κατασκευάστηκε στην Αμερική το 1869 και είχε τη μορφή μιας ατμοκίνητης περιστρεφόμενης σφαίρας που στηριζόταν σε μια επίπεδη επιφάνεια (φωτογραφία). Τον χρησιμοποιούσαν οι γιατροί προκειμένου να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα «υστερίας» στις γυναίκες.


Η εφεύρεση του δονητή ήταν αποτέλεσμα ανάγκης. Οι γιατροί έπρεπε αρχικά να επιφέρουν χειροκίνητα τη διέγερση κι έτσι προέκυψε η ιδέα για ένα εργαλείο που θα κάνει όλη τη δουλειά αντί γι' αυτούς!

Μέχρι τα τέλη του 1880, η αρχική εκδοχή της συσκευής μετεξελίχθηκε σε ένα λιγότερο ογκώδες μοντέλο. Στις αρχές της νέας δεκαετίας, αποτελούσε πλέον εμπορικό προϊόν.

Όταν άρχισε να χρησιμοποιείται στη βιομηχανία της πορνογραφίας γύρω στο 1920, η χρήση του στον ιατρικό χώρο περιορίστηκε και η δημοτικότητά του πήρε την κάτω βόλτα.

Η αγάπη του κοινού όμως αναζωπυρώθηκε τη δεκαετία του '60 και του '70 και η κοινωνική αποδοχή του ερωτικού βοηθήματος έχει επεκταθεί σημαντικά από τότε.


onmed.gr

Blog Widget by LinkWithin